Om Freedesk Desk Riser

Allt började med en fråga: Varför sitter vi så mycket?

Historien om Freedesk Desk Riser började redan för flera år sedan när grundaren, Stefan, för första gången fick höra om nackdelarna med att enbart sitta ner och arbeta samt fördelarna med att kunna växla mellan stående och sittande. Insikten sådde ett frö kring idéer för hur vi alla på ett enkelt sätt skulle kunna stå upp och arbeta när vi vill. Ett frö som sedermera utvecklades till Freedesk Desk Riser.

Stefan började med att ställa en stol på ett vanligt skrivbord där stolsdynan blev en upphöjd arbetsyta, perfekt att ställa t.ex. en dator på. Vidareutveckling skedde genom att en platt skiva lades på stolsdynan och där föddes idén till det som är Freedesk Desk Riser idag; en bordsskiva som enkelt går att ta fram och ta bort, samt är snabb och enkel att justera i höjd.

Freedesk Desk Riser är utvecklad, framtagen och konstruerad i södra Sverige. Från att ha varit en löst sammansatt idé (en stol på ett bord) är den nu en färdig produkt. Vi kämpar själva ännu med att förklara Freedesk Desk Riser med några få ord. Tack och lov slipper vi det eftersom produkten förklarar sig själv! Desk Risern är framtagen med hantverk och tillgänglighet som kärnvärden. Med stor stolthet kan vi säga att den nu är redo att hjälpa människor till ett aktivare och hälsosammare liv!

Utvecklingskärnan finns i Lund och Malmö med omnejd och görs i samarbete med experter från hela Sverige.